FARVEL, MIN KONKUBINE

Farvel, min konkubine følger et vennskap som spirer i Pekingoperaen på begynnelsen av 1920-tallet. Kjærlighetshistorien utspiller seg over 50 år og gir et innblikk i Kinas krevende politiske historie som danner et bakteppe for guttene i deres møte med livet og hverandre.

IF BEALE STREET COULD TALK

Til oppfølgeren til Moonlight, som vant Oscar for beste film i 2017, valgte regissør Barry Jenkins å filmatisere James Baldwins roman «If Beale Street Could Talk» fra 1974. Historien utspiller seg i Harlem, hvor et ungt farget par vokser opp sammen og forelsker seg i hverandre. Men så tar konfliktene over. Ikke i forholdet deres – det er de ytre omstendighetene som er årsaken.

PERSEPOLIS

Persepolis følger oppveksten til en ung kvinne i møte med den iranske revolusjonen. Friheter hun har tatt for gitt forsvinner og den sosiale kontrollen fra samfunnet blir mer aggressiv med alderen. Familien er fortvilet, hun føler seg som fremmed i eget land og det eneste hun vil er å få høre på ABBA i fred.  

FORBUDTE FILMER

Det er 50 år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge skjedde ved at straffelovens paragraf 213 ble opphevet. Dette skal vi markere på flere måter, blant annet ved å dedikere forbudte filmer-serien vår til temaet.

I AM NOT YOUR NEGRO

Et kraftfullt og brennende aktuelt essay om afroamerikaneres borgerrettskamp. George Floyds tragiske dødsfall har utløst et enormt sinne i USA, og ført til opptøyer, demonstrasjoner og krav om endringer. Hendelsen er nok et bevis på hvordan USAs afroamerikanske innbyggere systematisk utsettes for diskriminering og rasisme, noe som er tema i Raoul Pecks filmportrett av James Baldwin og hans borgerrettskamp.

HERO

I oldtidens Kina lever en krigsherre i konstant frykt for livet fordi motstridende stater konspirerer mot ham. En dag kommer det ham for øre at en navnløs mann har beseiret de tre farligste snikmorderne som har truet livet hans – men kan han feste lit til den unnselige heltens historie?

IN THE MOOD FOR LOVE

Handlingen i In the Mood for Love er lagt til Hong Kong i 1962 – det samme år regissør Wong Kar-wai flyttet til byen. Filmen avslører regissørens nostalgiske forhold til området, fremstilt ved en særegen kjærlighetshistorie som oppstår i et av byens leilighetskompleks.