Billetter

Wolfwalkers. Regi: Tomm Moore & Ross Stewart Irland/Luxemburg/Frankrike/USA 2020. Engelsk tale, norsk tekst. Aldersgrense: 9 år. DCP, 1t 40min.

Med The Secret of Kells (2009) og Sangen fra havet (2014), to visuelt nydelige mesterverk som tar deg med inn i en verden inspirert av berømte irske myter og sagn, har Tomm Moore satt et imponerende avtrykk etter seg i animasjonsfilmsjangeren. Wolfwalkers, det nyeste tilskuddet i hans Irland-trilogi, er i likhet med de to foregående filmene laget nesten i sin helhet gjennom håndtegnet animasjon, og de visuelle assosiasjonene kan favne om alt fra eventyrlige kunstmotiver til Studio Ghibli-perler som belyser menneskets forhold til naturen, slik som Prinsesse Mononoke (1997). Samtidig står filmen støtt på sine egne estetiske ben, og er blant annet av magasinet Indiewire omtalt som årets foreløpig beste animasjonsfilm.

Handlingen utspiller seg i 1650, midt under Englands invasjon av Irland. Den engelske kommandanten har gitt jegeren Bill Goodfellowe i oppdrag å reise til Killkenny i Irland. Her skal han jage bort en ulveflokk som truer byen. Bills datter Robyn føler ikke at de er velkommen i byen og bestemmer seg for å snike seg med på ulvejakten. I skogen møter Robyn den viltre jenta Mebh. Mebh tilhører et sagnomsust folk som er mennesker om dagen og ulver om natten, og det skal snart vise seg at hun også besitter magiske krefter.

Relaterte filmer