Craigslist Allstars. Regi: Samira Elagoz. Finland/Nederland 2016. Engelsk tale, utekstet. DCP, 1 t 5 min (+ 30 min samtale med regissøren).

Craigslist Allstars er en sjangersprengende film om intimitet og seksualitet. 

Gjennom det internasjonale internett-nettverket Craigslist har Samira Elagoz arrangert én-til-én-møter med en rekke menn i tre forskjellige byer. Hun utforsker hvordan kameraet påvirker intimitet mellom to fremmede: Dokumentaristen og subjektet. Oppsettet er enkelt: Hun tar med et kamera og filmer hvordan de blir kjent med hverandre. Hvert møte er reelt og uforberedt. Hun blir del av narrativet ved å veve sin egen tilstedeværelse inn og ut av bildet. I stedet for å lage en film, går hun inn i en og deler noe forunderlig ekte med medspillerne sine.

Filmen er en utforskning av intimitet mellom fremmede og de ulike formene begjær og menneskelig relasjon kan ta. Det er underholdende, forstyrrende, rørende og ærlig. Maktforholdet mellom kunstneren og subjektet, kvinnen og mannen, forføreren og den forførte, snus på hodet gang på gang. Elagoz skaper et dirrende portrett – frigjort fra moraliserende budskap – av seksuelle strukturer, maskulinitet, femininitet og alt der i mellom. Det fordrer et rivende oppgjør med ens egne holdninger, samtidig som det er en mesterlig film i seg selv. Craigslist Allstars krever å bli sett.

* * * * «Med oppriktighet og sårbarhet stiller hun spørsmål ved seksuelle rollemønstre». – Theaterkrant.nl

* * * * * «Mesterlig, Craigslist Allstars er en sann perle» – episodi.fi